Καλωσορίσατε στο Blog Συζήτησης της "Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας". Καλή Περιήγηση!

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Εμπιστευόμαστε τον Σύλλογο, απορρίπτουμε τα φοβικά μηνύματα...



Συνάδελφοι,

Αύριο και μεθαύριο ψηφίζουμε πανελλαδικά για να απαντήσουμε στα ερωτήματα που έθεσε η «Ανεξάρτητη Κίνηση» και που αφορούν τόσο τον Ε.Κ.Ε. όσο και την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Τα ερωτήματα είναι απλά:

Συνεχίζουμε με τις προσφυγές στον ΟΜΕΔ και για τα δυο θέματα με στόχο αποφάσεις που θα διασφαλίζουν εργασιακά μας δικαιώματα, όπως εισηγούνται 9 από τα 11 μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και η παράταξή μας ή

Αποσύρουμε και τις δυο προσφυγές και υπογράφουμε ΕΚΕ και Συλλογική Σύμβαση όπως ζητούν δυο από τα έντεκα μέλη του Συλλόγου και προτείνει και η Διοίκηση, απεμπολώντας ενδεχόμενες εργασιακές διασφαλίσεις μας;

Για την παράταξή μας η απάντηση είναι δεδομένη:

Συνεχίζουμε με τις προσφυγές στον ΟΜΕΔ τόσο για τον ΕΚΕ, όσο και για την ΣΣΕ, με στόχο αποφάσεις που θα διασφαλίζουν τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Πιστεύουμε ότι κάθε κίνηση που προσπαθεί να διασφαλίσει έστω και στο παραμικρό εργασιακά δικαιώματα οφείλουμε να την εξαντλήσουμε. Και οι προσφυγές στον ΟΜΕΔ ακριβώς αυτό τον στόχο έχουν.

Παράλληλα, δεν δεχόμαστε τον εκβιασμό της Διοίκησης που θέτει προϋπόθεση υπογραφής της ΣΣΕ την απόσυρση της προσφυγής για τον ΕΚΕ, όπως άλλωστε προτείνει και η «Ανεξάρτητη Κίνηση».
Δεν δεχόμαστε να διαφοροποιηθεί το βασικό μας μισθολόγιο από το μισθολόγιο της Εθνικής Τράπεζας.

Συνάδελφοι,

Ο φόβος που επιχειρείται να καλλιεργηθεί για άλλη μια φορά, πρέπει να πέσει στο κενό.
Καμία και κανένας εργαζόμενος δεν κινδυνεύει από την διαδικασία στον ΟΜΕΔ.
Όσες φορές αποφασίσαμε με βάση τον φόβο ακολουθώντας επιταγές της Διοίκησης ηττηθήκαμε στρατηγικά (ΑΤΑΠΕ, ΣΣΕ 2012).

Καλούμε όλες και όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις αποφάσεις του Συλλόγου και να επιλέξουν την συνέχιση των προσφυγών μας στον ΟΜΕΔ.
Για τα δικαιώματά μας.
Για την αξιοπρέπειά μας.

Συναδελφικά,
Η Σ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου